04 d’abril 2012

TRADiCiONS

Avui us vull convidar a fer una passejada per la meva terrona,  obriu boca!

Panades mallorquines, podeu triar :
-de carn de be, de conill...
- de peix
-de pèsols
- de carn i pèsols
A les de carn hi posen trossets de sobrassada i saïm,
pebre bo i sal. Les de peix amb ceba, porro...

Rubiols i crespells
Els rubiols poden dur:
brossat, confitura d´albercoc,
cabell d´àngel, crema...
Els crespells es tallan amb motlos especials.
-Imatges d´internet-


 
Els rosaris ensucrats amb llepolíes com fruites confitades, xocalates, panetons... Regal dels pradins joves als fillols.

I això és tot per avui
BON PROFIT!

12 comentaris :

  1. Algunes les he tastades, però això dels rosaris no ho coneixia, justament t'ho preguntava a la resposta al comentari que em vas fer, però ara que ja ho sé, hauré de canviar la resposta, hehehe. Si en sabeu de cuidar-vos, a les illes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Després de contestar al teu comentari,
      aniré a veure què has posat en el meu, jeje
      Ja veus que si ens cuidem,
      estàs convidat quan vulguis;)

      Bessets Xexu i bona nit!

      Elimina
  2. M'ha agradat conèixer, fent boca, aquestes tradicions mallorquines...Me les imagino ben bones!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Montse, massa bones per reprimir-se, si comences amb una no t'atures!

      Aferradeta i bona tarda.

      Elimina
  3. Vaig passar dos anys a Mollorca , i encara m'enyoro de sa illa, tota, de Manacò, d'es Port , de s'Arenal amb gavines, malgrat es pissos, de Marratxi, de sa Pobla, de sa cabaneta
    de Soller i de Tramnuntana que es com es meu Montsec , de lleida.Si en un lloc m'he de morir que sigo a Mallorca i tinc tants amics i tants bons records que ara mateiex m'agafaria l'avió per tornar-hi , de vegades en RIERA M'ESPERAVA A L'AOEROPORT i em portava amb es seu BMW der ricoaxo, cap a Miamar a Porto Cristo a passar uns dies literaris i el boig em volia casar amb sa fiolla Marimar que passava de mi com si fos un llepros. Quin gran Lliterat era i quina persona tant feble tambe era! me l'estimava per aixo no per les maravelles que escrivia, era unaltra cosa ,tampoc sexual, era una estimació mútua ell deia que jo escribia com ell, pero sense usar endecasilabs , que encara era més dificil... es va morir abans d'hora ... anyoro Mallorca . anyoro en Riera i n'a Roser valles, i en jauem santandreu anoro en raphel pherrer el geni. M'anyoro de Mallorca!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel Àngel, no ho pensis més,
      VINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

      Bessets!

      Elimina
  4. Quantes coses delicioses -que estan dient menja'm!- hi ha a ses Illes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I no ho saps prou bé, amic.
      Només ho has de tastar i et quedes amb més ganes de repetir ;)
      Bessets illencs!

      Elimina
  5. les panades les conec i tot que no se si en pots mejar dues el mateix dia son bonisimesssss!!
    els crespells tinc moltes ganes de testar-los. L'helena que es tambe mallorquina m'en ha pasat la recepta, pero fer.ho sense ella, em sap greu crec que l'esperare
    i els collarets i rosaris de sucre, aqui els penjem del palmó el dia de rams
    ja veus...tan iguals i tant diferents

    Mallorquins i Catalans,
    Catalans i Mallorquins com més amics més endins, així tots serem germans.

    petons amb regust a brunyols de l'emporda
    =)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quanta raó en Tomeu Penya!
      i si, nineta, em post menjar
      dues i tres i més, però no
      et dic el que passa desprès ;)

      Bessets dobles o triples o més!!

      Elimina
  6. Apa, quantes coses bones... sí que haurem de venir sí! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis Carme,
      aquí seràs ben rebuda.

      Una aferradeta dolça. :)

      Elimina

Benvinguts al racó!