Me gusta mucho la primera, es una instantánea muy bonita. Las identidades, unas veces se traen por herencia y por pertenencia durante años a una comunidad, y otras se adquieren por afinidad cultural. Hay japoneses que bailan flamenco o cantan jotas aragonesas, o como una chica de La Línea, La Perra Blanco (si no la conoces, te recomiendo que la busques) que canta y toca rockabilly como si fuera de Tennessee. Un abrazo Paula
La primera la hice con la Ricoh R8, la segunda con la cámara chunga de un móvil. ;-) Estoy de acuerdo contigo, aunque las que se heredan de la tierra que te ve nacer son mucho más fuertes, al menos en mi caso. ¡Gracias por la recomendación!. La estoy escuchando mientras te escribo y es una gozada.
Quines fotografies més boniques i significatives. Hi ha diferència, però també trobo que ho ha autenticitat a les dues. I a cançó que arriba a l'ànima. Sí, i tant que cal protegir el nostre patrimoni cultural. Aferradetes, preciosa!
Moltes gràcies! Xerrant de poble, no sé què dir-te... però no dubto que com a persones siguin autèntiques... La cançó és un petit tresor antic que vaig trobar i crec que ho deixa molt clar tot. ;-)
Doncs sí, salvant les distàncies, almenys ella sembla que conserva la identitat. Ell ja és una altra cosa. Bonica la cançó acompanyant el text. I deixa'm ser nostàlgica i citar Jorge Manrique quan diu: "Cualquier tiempo pasado fue mejor, no por ser mejor, sino por ser pasado". Era una cosa així. Aferradetes, sa lluna!
Aquesta era la intenció quan vaig ver la foto... ;-) Segurament tenia raó en Jorge Manrique, però tampoc s'ha de renunciar en allò que un creu, per molt que passi el temps. Moltes gràcies!
Les identitats són el gran objectiu de la globalització.
Un món uniforme on les cultures de segles i segles acabaran desapareixent.
Avui viatjar ja no té gaire sentit: les mateixes botigues, franquícies de tota mena de menjar i el pitjor: pensament uniformat i políticament correcte.
Imagino el que devia ser viatjar fa dos segles... cada ciutat un univers diferent...
Tampoc tan lluny, recordo els meus primers viatges i les ciutats ara no s'assemblen al que vaig veure abans... ara tot és el mateix, tret de monuments i poca cosa més... A mi em recorda el col·legi de monges de quan era petita, totes vestides iguals i mira que li tenia tírria a l'uniforme, potser per això ara no vaig mai a la moda. ;-) Cert, per això hem de reivindicar les nostres arrels.
Al principio tenemos una identidad compartida, aprendida. Lleva su tiempo pero vamos alcanzando una identidad propia. Muy buena la primera fotografía, hay mucho arte en el blanco y negro. Abrazos.
¡Cierto!, pero estaba hablando de la compartida, la de la propia tierra, la del pueblo. ;-) Sé que os gusta más la primera (a mí también), una está hecha con una buena cámara y la otra con un móvil. ;-) ¡Muchas gracias!
Una poesia expressiva, on comparteixo el pensament. He quedat meravellat i bocabadat per la mètrica que has utilitzat en el poema, gairebé isosil·làbic (3 versos de 6 síl·labes i 1 de 8) i els 4 versos acaben amb accent tònic. Molt bo!!! Aferradetes, Paula!!!
Moltes gràcies! A mi també m'has deixat bocabadada amb les teves paraules, va ser un pensament d'un instant, vull dir que no pensava amb la métrica. ;-)
Oh, la última vez que estuvimos en Mallorca nos encontramos, no sé donde, con personas así "disfrazadas"... Encantadoras... E hice multitud de fotos, que supongo que estarán en algún disco externo... Ay, ay, ay... Por cierto, para la próxima Bienal de Fotografía de Córdoba me han pedido una foto y he aportado una que tomé en ese viaje (un barco de pesca mallorquín, con un cielo precioso, por supuesto con pájaros...). Si me la admiten (para lo que me hará falta algún padrino) la publicaría en el blog (si me ecuerdo para entonces, ya que será en 2025)...
Las personas "disfrazadas", como dices tú, no suelen vestirse con los trajes regionales, a no ser que sea un festivo de la comunidad. ;-) Me gustará ver esas fotos (si las encuentras) y sobre la foto de la Bienal también me gustaria amadrinarte, pero me temo que ni por lejanía, ni por saber hacer, puedo serlo.
La globalització ha acostat cultures i ha facilitat la connexió, però també ha homogeneïtzat moltes expressions culturals. Tot i això, encara hi ha esforços per preservar les tradicions i la diversitat cultural, com proven les teves fotografies. Aferradetes i petonets, Paula!!😉🤗😘
M'esgarrifa la paraula "globalització", hi veig més desavantatges que coses bones... Les tradicions no les hauríem de perdre mai, ni la llengua, ni la cultura...
La identidad es algo inabarcable.
ResponEliminaUn beso de llegada.
¡Bienvenida, Eva y gracias por comentar!
EliminaBesos.
Me gusta mucho la primera, es una instantánea muy bonita.
ResponEliminaLas identidades, unas veces se traen por herencia y por pertenencia durante años a una comunidad, y otras se adquieren por afinidad cultural. Hay japoneses que bailan flamenco o cantan jotas aragonesas, o como una chica de La Línea, La Perra Blanco (si no la conoces, te recomiendo que la busques) que canta y toca rockabilly como si fuera de Tennessee.
Un abrazo Paula
La primera la hice con la Ricoh R8, la segunda con la cámara chunga de un móvil. ;-)
EliminaEstoy de acuerdo contigo, aunque las que se heredan de la tierra que te ve nacer son mucho más fuertes, al menos en mi caso.
¡Gracias por la recomendación!. La estoy escuchando mientras te escribo y es una gozada.
Aferradetes, Fernando.
M'agrada com comença la cançó mallorquina de sa pagesia: "Defensem nostra cultura..."
ResponEliminaAmen, Amen, Amen!
És el sentiment de la majoria de mallorquins.
EliminaAixí sigui!
Aferradetes, Xavier.
Quines fotografies més boniques i significatives. Hi ha diferència, però també trobo que ho ha autenticitat a les dues.
ResponEliminaI a cançó que arriba a l'ànima. Sí, i tant que cal protegir el nostre patrimoni cultural.
Aferradetes, preciosa!
Moltes gràcies!
EliminaXerrant de poble, no sé què dir-te... però no dubto que com a persones siguin autèntiques...
La cançó és un petit tresor antic que vaig trobar i crec que ho deixa molt clar tot. ;-)
Aferradetes, ninona.
Bon tótol per a unes magnífiques fotos!
ResponEliminaAferradetes Paula
Moltíssimes gràcies, Josep!
EliminaAferradetes.
Doncs sí, salvant les distàncies, almenys ella sembla que conserva la identitat. Ell ja és una altra cosa. Bonica la cançó acompanyant el text.
ResponEliminaI deixa'm ser nostàlgica i citar Jorge Manrique quan diu: "Cualquier tiempo pasado fue mejor, no por ser mejor, sino por ser pasado". Era una cosa així.
Aferradetes, sa lluna!
Aquesta era la intenció quan vaig ver la foto... ;-)
EliminaSegurament tenia raó en Jorge Manrique, però tampoc s'ha de renunciar en allò que un creu, per molt que passi el temps.
Moltes gràcies!
Aferradetes, nina!
Les identitats són el gran objectiu de la globalització.
ResponEliminaUn món uniforme on les cultures de segles i segles acabaran desapareixent.
Avui viatjar ja no té gaire sentit: les mateixes botigues, franquícies de tota mena de menjar i el pitjor: pensament uniformat i políticament correcte.
Imagino el que devia ser viatjar fa dos segles... cada ciutat un univers diferent...
Quina pena de món estem permetent.
Petons.
Tampoc tan lluny, recordo els meus primers viatges i les ciutats ara no s'assemblen al que vaig veure abans... ara tot és el mateix, tret de monuments i poca cosa més...
EliminaA mi em recorda el col·legi de monges de quan era petita, totes vestides iguals i mira que li tenia tírria a l'uniforme, potser per això ara no vaig mai a la moda. ;-)
Cert, per això hem de reivindicar les nostres arrels.
Petonets, Xavi.
A fine follow-up to "Curolla". ;-)
ResponEliminaAdditionally, I (particularly) like Teresa's Manrique quote and Xavi's third paragraph.
Aferradetes, Paula!
M'agrada que ho vegis així, però no sé jo... és més una reivindicació que una curolla.
EliminaA mi també m'agraden i et dono les gràcies per ells. ;-)
Aferradetes, Sean.
Cuando estamos lejos del terruño, cuánto extrañamos ciertas cosas de nuestra identidad.
ResponEliminaUn abrazo.
Y incluso, a veces, estando en él. ;-)
EliminaAferradetes, Sara.
Mi niña, ha cambiado tanto la manera de vivir, que a menudo extrañamos todo.
EliminaBesitos.
¡¡Ai, Sara... desgraciadamente, así es!!
EliminaPetonets dolcets.
Me encanta la primera con ese blanco y negro fantástico. Muy natural y bella.
ResponEliminaEstán hechas con dos cámaras diferentes, no me extraña que te guste la primera más que la segunda. ;-)
Elimina¡Muchas gracias, Luis!
I really like the first frame in deed
ResponEliminaA mi també! ;-)
EliminaSalutacions, James.
Al principio tenemos una identidad compartida, aprendida. Lleva su tiempo pero vamos alcanzando una identidad propia.
ResponEliminaMuy buena la primera fotografía, hay mucho arte en el blanco y negro.
Abrazos.
¡Cierto!, pero estaba hablando de la compartida, la de la propia tierra, la del pueblo. ;-)
EliminaSé que os gusta más la primera (a mí también), una está hecha con una buena cámara y la otra con un móvil. ;-)
¡Muchas gracias!
Aferradetes, Eukel.
Ambas fotografías denotan identidad.
ResponEliminaAbrazos Paula.
¡Muchas gracias, Ernesto!
EliminaAferradetes!
Una poesia expressiva, on comparteixo el pensament. He quedat meravellat i bocabadat per la mètrica que has utilitzat en el poema, gairebé isosil·làbic (3 versos de 6 síl·labes i 1 de 8) i els 4 versos acaben amb accent tònic. Molt bo!!!
ResponEliminaAferradetes, Paula!!!
Moltes gràcies!
EliminaA mi també m'has deixat bocabadada amb les teves paraules, va ser un pensament d'un instant, vull dir que no pensava amb la métrica. ;-)
Aferradetes, Joan!
M'has fet recordar, el dit... "De porc i de senyor, se n'ha de venir de mena".
ResponEliminaPetonets, sa lluna.
Aquesta era la intenció. ;-)
EliminaPetonets, Alfred.
L'hàbit, no fa el monjo !.... arribem i marxem tots iguals, el que passa entremig , depèn de les circumstàncies ;)
ResponEliminaSalutacions !.
Tens raó, potser no importava que portessin els vestits de pagès per sentir-ho.
EliminaAferradetes, Artur.
Esos trajes regionales, es lo que diferencia una comunidad de otra.
ResponEliminaUn abrazo.
Los trajes y los sentimientos. ;-)
EliminaAferradetes, Antonia.
Su identidad, distinta. No son iguales ni en los gemelos jajaja
ResponEliminaUn acierto en BN y me ha encantado el pie de foto.
Un petó, Paula :)
He, he, he!... hablaba de grupo, como pueblo.
EliminaDos fotos hechas con distintas cámaras y distintos días, una buena y otra mala. ;-)
¡Muchas gracias!
Petonets, Gumer.
Oh, la última vez que estuvimos en Mallorca nos encontramos, no sé donde, con personas así "disfrazadas"... Encantadoras... E hice multitud de fotos, que supongo que estarán en algún disco externo... Ay, ay, ay... Por cierto, para la próxima Bienal de Fotografía de Córdoba me han pedido una foto y he aportado una que tomé en ese viaje (un barco de pesca mallorquín, con un cielo precioso, por supuesto con pájaros...). Si me la admiten (para lo que me hará falta algún padrino) la publicaría en el blog (si me ecuerdo para entonces, ya que será en 2025)...
ResponEliminaLas personas "disfrazadas", como dices tú, no suelen vestirse con los trajes regionales, a no ser que sea un festivo de la comunidad. ;-)
EliminaMe gustará ver esas fotos (si las encuentras) y sobre la foto de la Bienal también me gustaria amadrinarte, pero me temo que ni por lejanía, ni por saber hacer, puedo serlo.
Aferradetes. amic.
La globalització ha acostat cultures i ha facilitat la connexió, però també ha homogeneïtzat moltes expressions culturals. Tot i això, encara hi ha esforços per preservar les tradicions i la diversitat cultural, com proven les teves fotografies. Aferradetes i petonets, Paula!!😉🤗😘
ResponEliminaM'esgarrifa la paraula "globalització", hi veig més desavantatges que coses bones... Les tradicions no les hauríem de perdre mai, ni la llengua, ni la cultura...
EliminaAferradetes d'anada, Alfons.😘🤗
"Dónde va la gente? Dónde va Vicente". A mi m'agrada de ser poc convencional.
ResponEliminaJo trobo que les arrels no s'han de perdre, sinó que seria de la nostra identitat com a terra.
EliminaAferradetes, Helena.