No coneixia les panades mallorquines típiques d'aquestes dates, però pel que he vist fent treballar una mica a Mr. Google, estic segur que m'agradarien. Tot i això, no em veig en cor de fer-ne així que, per la meva banda, adaptaré una mica el teu consell i procuraré que el que no em faci mal sigui la mona que ja tinc encomanada a la pastisseria de sempre. ;-)
Molt bona Pasqua a tothom!!
PS: Les fotos dels tambors estan molt bé, però espero que també ens ensenyis les teves panades, eh! :-))
No tenen cap dificultat, només és posar-s'hi. En vaig ver un kilo el darrer cop i només érem dues persones, una que no n'havia fet mai i jo que n'he fet des de ben petita al forn dels meus pares. Com pots veure he afegit una foto, per si t'entren ganes de fer-ne. ;-) Bona mona i bona Pasqua!!
Por aquí somos más de salado en estas fiestas, aunque también hay algún que otro dulce. Como puedes ver en la foto, las empanadas de cordero, con o sin guisantes; otras de merluza y otras de sepia están deliciosas... aunque las típicas o las más antiguas son las de cordero.
Sí, ahir van sortir totes les cofradías darrera la imatge de Jesús, assegut damunt un ruc amb les branques d'olivera a les mans. I cada una porta una banda de tambors i trompetes.
Comenceu ben aviat vosaltres ! :) Que vagin ben de gust les panades i tingueu una bona Pasqua !!. Jo, com en Mc, m'atiparé amb la mona, per seguir la tradició ! hehehe Salut i abraçades !.
Ui, sí!. Quan feia panades amb els meus pares les fèiem el mateix dia. Ara les podem fer setmanes abans i congelar-les crues i així, el dia que les vols menjar, només cal enfornar-les i obrir la boca. ;-) Què sigui bona la mona!!
Bona Pasqua, Paula! Guardo la recepta de les panades (que em vas passar, fa temps) al meu blog de cuina, amb l'esperança d'animar-me algun dia a fer-les…
Per aquí la Setmana Santa està bastant passada per aigua i amb moltíssim vent. Sembla que per allà no, tot i que per a tu, des del teu balcó prodigiós, ja pot ploure i tronar el que vulgui!!😅 No he provat les panades, però a la cafeteria que hi ha sota de casa tenen ensaïmades i crespillets, amb i sense xocolata, tot i que suposo que no són típics d'aquest temps. Bones festes, Paula!!😉🤗😘
Per aquí també tenim aigua i vent, tot i que sembla que aquesta nit ha parat i ha pogut sortir la processó; estem en les mans del temps... Bé, jo no, perquè porto un refredat i no em convé sortir al carrer per a res, sort que tinc les meves finestres i el balcó per fer fotos!.😉 Pel que fa a les ensaïmades, un temps només em menjaven per Nadal, ara en pots menjar cada dia si et ve de gust... Bones festes!!!
Espera la Pasqua que callin els tambors i la setmana del silenci i precs que ressonen per nits i matinades, deixi enrere un temps amb polsims de passat. Ara més festius i folklòrics que plens de sentiments. Ara és només festa. Ara les tradicions generalment perden els valors que abans tenien. Però tot i així, un diumenge de Pasqua amb sol radiant i infants amb amplis somriures que deixen els pares carregar les mones dels padrins, mirar això des del racó de l’edat pretèrita, et fa creure que encara hi ha una escletxa per on no es perdi del tot aquella festa que de petits vam viure amb tota la il•lusió del món.
O jugar amb els pares a fer les panades amb un tros de pasta i fer-ne una més petita pel nin o la nina; també amb els motllos tallàvem les figuretes que tant ens agradava menjar... Això era la Pasqua quan era petita... Gràcies per fer-me recordar!
No coneixia les panades mallorquines típiques d'aquestes dates, però pel que he vist fent treballar una mica a Mr. Google, estic segur que m'agradarien. Tot i això, no em veig en cor de fer-ne així que, per la meva banda, adaptaré una mica el teu consell i procuraré que el que no em faci mal sigui la mona que ja tinc encomanada a la pastisseria de sempre. ;-)
ResponEliminaMolt bona Pasqua a tothom!!
PS: Les fotos dels tambors estan molt bé, però espero que també ens ensenyis les teves panades, eh! :-))
No tenen cap dificultat, només és posar-s'hi. En vaig ver un kilo el darrer cop i només érem dues persones, una que no n'havia fet mai i jo que n'he fet des de ben petita al forn dels meus pares. Com pots veure he afegit una foto, per si t'entren ganes de fer-ne. ;-)
EliminaBona mona i bona Pasqua!!
Aferradetes, Mac.
Bona Pasqua, Sa lluna!!!
ResponEliminaPetonets.
Bona Pasqua, Alfred!!
EliminaAferradetes.
Pásalo muy bien, y no comas muchos dulces que luego la línea se resiente.
ResponEliminaBesos
Por aquí somos más de salado en estas fiestas, aunque también hay algún que otro dulce. Como puedes ver en la foto, las empanadas de cordero, con o sin guisantes; otras de merluza y otras de sepia están deliciosas... aunque las típicas o las más antiguas son las de cordero.
EliminaBesos
Bona Pasqua
ResponEliminaAferradetes
Moltes gràcies, Llorenç!
EliminaBona Pasqua per a vosaltres, també.
Aferradetes.
Ummmm... tenen molt bona pinta.
ResponEliminaNo les havia vist mai.
Que passis bones festes.
Petons.
Doncs no te les pots perdre, saben millor que la bona pinta que tenen. ;-)
EliminaBones festes!!
Petonets, Xavi.
Bona Pasqua, Paula!!!
ResponEliminaAferradetes!!
Gràcies, igualment per a tu!!
EliminaAferradetes, Joan.
I ja es piquen els tambors abans de divendres?
ResponEliminapodi-.
Sí, ahir van sortir totes les cofradías darrera la imatge de Jesús, assegut damunt un ruc amb les branques d'olivera a les mans. I cada una porta una banda de tambors i trompetes.
EliminaAferradetes, Carles.
Bones festes!
ResponEliminaAferradetes
Bones festes, Josep!.
EliminaAferradetes.
Comenceu ben aviat vosaltres ! :) Que vagin ben de gust les panades i tingueu una bona Pasqua !!. Jo, com en Mc, m'atiparé amb la mona, per seguir la tradició ! hehehe
ResponEliminaSalut i abraçades !.
Ui, sí!. Quan feia panades amb els meus pares les fèiem el mateix dia. Ara les podem fer setmanes abans i congelar-les crues i així, el dia que les vols menjar, només cal enfornar-les i obrir la boca. ;-)
EliminaQuè sigui bona la mona!!
Aferradetes, Artur.
The costumes remind me of mystical times
ResponEliminaSón festes religioses.🤷♀️
EliminaAferradetes, roentare.
Muy típico de estas fechas. Bien hecho
ResponElimina¡Muchas gracias!.
EliminaAferradetes, Luis.
Bona Pasqua, Paula!
ResponEliminaAferradetes!
Bona Pasqua per a tu també.
EliminaAferradetes, Barbo.
Bona Pasqua, Paula!
ResponEliminaGuardo la recepta de les panades (que em vas passar, fa temps) al meu blog de cuina, amb l'esperança d'animar-me algun dia a fer-les…
Doncs si ja fa molt de temps, ja és hora de que t'animis a fer-les... segurament si ho proves, no será el darrer cop que ho facis. ;-)
EliminaBones festes!
Aferradetes, nina.
Este año, pocas procesiones, van a poder salir a la calle.
ResponEliminaFelices Pascuas.
De momento la de hoy sí que ha salido.
EliminaNo hemos tenido lluvia pero sí un fuerte viento.
¡Felices fiestas!
Besos, Antonia.
ResponEliminaPer aquí la Setmana Santa està bastant passada per aigua i amb moltíssim vent. Sembla que per allà no, tot i que per a tu, des del teu balcó prodigiós, ja pot ploure i tronar el que vulgui!!😅 No he provat les panades, però a la cafeteria que hi ha sota de casa tenen ensaïmades i crespillets, amb i sense xocolata, tot i que suposo que no són típics d'aquest temps. Bones festes, Paula!!😉🤗😘
Per aquí també tenim aigua i vent, tot i que sembla que aquesta nit ha parat i ha pogut sortir la processó; estem en les mans del temps... Bé, jo no, perquè porto un refredat i no em convé sortir al carrer per a res, sort que tinc les meves finestres i el balcó per fer fotos!.😉 Pel que fa a les ensaïmades, un temps només em menjaven per Nadal, ara en pots menjar cada dia si et ve de gust...
EliminaBones festes!!!
Aferradetes, Alfons.😘🤗
Espera la Pasqua
ResponEliminaque callin els tambors
i la setmana del silenci i precs
que ressonen per nits i matinades,
deixi enrere un temps
amb polsims de passat.
Ara més festius i folklòrics
que plens de sentiments.
Ara és només festa.
Ara les tradicions generalment
perden els valors
que abans tenien.
Però tot i així,
un diumenge de Pasqua
amb sol radiant
i infants amb amplis somriures
que deixen els pares carregar
les mones dels padrins,
mirar això des del racó
de l’edat pretèrita,
et fa creure que encara
hi ha una escletxa
per on no es perdi
del tot aquella festa
que de petits vam viure
amb tota la il•lusió del món.
qui sap si...
O jugar amb els pares a fer les panades amb un tros de pasta i fer-ne una més petita pel nin o la nina; també amb els motllos tallàvem les figuretes que tant ens agradava menjar... Això era la Pasqua quan era petita...
EliminaGràcies per fer-me recordar!
Aferradetes, qui sap si...
Quina bona pinta que tenen les panades, que no coneixia! Bona setmana santa!
ResponEliminaSón molt bones i n'hi ha per tots els gusts. ;-)
EliminaBones festes!
Aferradetes, Helena.
Esas empanadas deben estar muy sabrosas.
ResponEliminaBesos.
Están más buenas que el pan y nunca mejor dicho. ;-)
EliminaBesos, Sara.
The "panades" look tempting.
ResponEliminaHas fet tard, ja no en queda cap. ;-)
EliminaSí, són boníssimes.
Aferradetes, Sean.
Buenas Pascuas Sa Lluna. Abrazos.
ResponEliminaIgualment per a tu. ;-)
EliminaAferradetes, Eric.
Arribo quan ja ha passat la Pasqua. Espero que hagi estat bona per a tu, Lluna.
ResponEliminaDoncs dies molt "normals", tret dels menjars que sempre són més rics en calories. ;-)
EliminaTambé espero que hagin estat bons per a tu.
Aferradetes, Xavier.