24 de juny 2025

EXPERiMENTS


A l'estació orbital P-27, un grup de científics experimentava amb un nou compost de modificació genètica. La doctora Selene, mentre observava el seu darrer prototip de fruita, va exclamar:

—Mira, està tan remullada al líquid, quin goig!  Això revolucionarà les postres de l'Univers!

El seu col·lega, Eliot, va somriure.

—Imagina't un món on les fruites siguin eternes i sempre perfectes. Un banquet de sabors infinits!

La barreja espurnejava amb colors vibrants. El futur prometia delícies que mai abans no s'havien provat. I en aquell instant, la ciència i la gastronomia es van entrellaçar, deixant enrere l'antic concepte de l'efímer.

36 comentaris :

  1. Súper microconte de ciència ficció!
    Reverències, Paula!
    Ni una paraula de menys, ni una paraula de més.
    I Aferradetes també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!
      Mira que la ciència-ficció i jo no tenim massa "feeling", però no sabía com fer-ho per aparellar les dues paraules.
      Aferradetes, preciosa.

      Elimina
  2. What an interesting thought. Mangoes in season all year round? Bliss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs això sembla, a partir d'ara "pastilleta" i fruita a dojo. :-)))

      Elimina
  3. In that shimmering moment aboard P-27, taste transcended time, and the boundary between nourishment and wonder dissolved into the stars

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé com va acabar, espero que ho aconseguissin...
      Salutacions, James.

      Elimina
  4. No hi havia res comparable al gust de la fruita acabada de collir de l'arbre... fins ara! :-))

    Bon relat de ciència-ficció futurista. Ja s'ha vist que el repte d'encabir només dues paraules en un test, no és un repte per a tu.

    Bon Sant Joan! Abraçades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hi ha res millor que agafar la fruita de l'arbre i, si l'arbre no és teu, el punt d'emoció la fa més saborosa. :-)))
      Bon Sant Joan!
      Moltes gràcies i aferradetes, Mac!

      Elimina
  5. Imagino a la doctora Selene amb els cabells platejats.

    :)

    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'amiga li va portar una preciosa coca de cireres que havia fet ella mateixa.
      - L'encetem ara?
      - Vinga.
      -Porto el xampany.
      Potser el va sacsejar més del compte perquè en destapar-lo va sortir en cascada sobre la
      coca i aquestes postres remullades van resultar exquisides.

      Elimina
    2. Doncs no és mala imatge. ;-)
      Petonets, Xavi.

      Elimina
    3. M'ha agradat molt la teva història.
      A qui no li ha passat això de que el xampany no ho remulli tot. ;-)))
      Moltes gràcies, Olga!
      Aferradetes, estimada.

      Elimina
  6. Mai no m'he atrevit amb la ciència-ficció, ho trobo massa complicat, i tu te n'has sortit molt bé amb aquest relat i a més incloent-hi les dues paraules, ben combinades i gens forçades.
    M'imagino el banquet de sabors de fruites i ja tinc ganes de provar aquest experiment ;-)

    Molt bona aportació, nina.
    Moltes gràcies i aferradetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La ciéncia-ficció i jo no fem bones miques, més que res per la forta imaginació que comporta. ;-)))
      On hi ha una fruita collida de l'arbre, no s'hi val cap experiment.
      Moltes gràcies a tu!
      Aferradetes, preciosa.

      Elimina
  7. Bueno en el caso de que no quede ni un miserable arbolito, pues vale.

    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desgraciadamente en ese camino vamos.
      Besos

      Elimina
  8. Imaginatiu relat i bon encaix de les paraules!
    Aferradetes Paula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!
      Aferradetes, Josep.

      Elimina
  9. L'eternitat a l'abast de les mans.
    De moment, mirem de tenir cura dels arbres, que ens donaran fruïta sempre.

    podi-.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, són ben agraïts, tots els arbres.
      Aferradetes, Carles.

      Elimina
  10. Quina macedònia més bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel que veig ja l'has tastada. ;-)))
      Aferradetes, Xavier.

      Elimina
  11. Todo parece sacado de un sueño, aunque nunca se sabe si en un futuro llegue a convertirse en realidad.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que ese futuro está más cerca de lo que deseamos.
      Aferradetes, Antonia.

      Elimina
  12. Gracias a la ciencia podemos transformar y mejorar los placeres más simples de la vida, como la comida. Sin embargo lo natural es siempre lo mejor, buscar más placer en lo que ya da placer es peligroso, puede cruzarse un límite.
    Abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pienso que, en este caso, puede ser beneficioso si se trata de tener todo tipo de frutas todo el año, aunque no sé si cambiaría comerme una fruta del tiempo por un componente químico. Parte del placer se obtiene por la vista. ;-)
      Aferradetes, Eukel.

      Elimina
  13. Que bo!

    Aferradetes, sa lluna!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara no sé si em dius que t'agradaria probar-ho o que t'agrada el relat. ;-)))
      Aferradetes, Alfred!

      Elimina
  14. Demostrat: La teva imaginació no té límits!!!
    Aferradetes, Paula!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, no creguis!. La ciència-ficció no m'inspira massa.
      Aferradetes, Joan.

      Elimina
  15. Fine story, Paula. But just wait until my friend Tetrapilotomos has proofread his 1669-page opus magnum ‘Pre-Assyrian Philately in a Nutshell’ and finally has a quarter of an hour to design the stable wormhole I want. Then I'll bring you two buckets of the sweetest and juiciest cherries in the 16th minute, unsprayed and this year worm-free ;-)
    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!
      Espero que aviat el teu amic Tetrapilotomos pugui tenir uns minuts per nosaltres, perquè les teves cireres fan molt bona pinta i, a més, és la fruita que m'agrada més. ;-)
      Hugs, Sean.

      Elimina
  16. Helena Bonals27.6.25

    A mi m'agrada tant la fruita! M'agrada més que tot, fins més que la nata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoc sóc molt de dolços, però m'agrada molt la fruita de temps, com a tu. ;-)
      Aferradetes, Helena.

      Elimina
  17. El text combina ciència ficció amb una espurna d'humor i fantasia culinària, deixant entreveure una crítica a l'afany humà per perfeccionar el que és natural. Un repte literari brillantment resolt una vegada més, Paula!!😉🤗😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. La doctora Selene, en aquest cas, volia poder menjar totes les fruites tot l'any amb bon estat i sembla que ho aconseguí. A mi m'agradaria pels plàtans, que verds són incomibles i, si en compres més de dos, no te'ls menges per madurs.🤭
      Moltes gràcies, Alfons! 😘🤗

      Elimina

Benvinguts al racó!