24 de maig 2013

M.C. Escher, Relativitat, 1953 de Relats conjunts
SHOCKING  NEWS
L'equip d'investigació d'aquest setmanal ens porta una notícia que ha deixat commocionada a la ciutadania de Mésatur. Després de molts mesos d'entrevistes i indagacions sobre la possible implicació del STFP (Servei per trobar feina totduna) en un escàndol de salut pública, avui s'ha presentat una denúncia contra l'administració d'aquest servei.
Segons la denunciant, l'edifici on es desenvolupa aquesta tasca (juntament amb el servei donat) minva la salut de tots els seus usuaris. Explica en la seva demanda que la construcció -atorgada a l'empresa constructora "PILOTA" propietat del cunyat del batle- és un perill, ja que s'ha detectat que a tots els que han passat per allà se'ls ha desenvolupat una malaltia que els fa perdre pes misteriosament, entrant en una profunda depressió.
Després de remoure durant molt de temps,  deduïm que la dificultat per a l'accés a les oficines -a causa dels seus desnivells i la manca de professionalitat dels funcionaris, al obligar els usuaris a pujar i baixar escales contínuament per falta d'algun document o per no explicar correctament a quina finestreta s'han d'adreçar- produeix un efecte d'aprimament i profund cansament que minva la capacitat d'incorporar-se a la nova feina.
El jutge de la localitat obrirà noves investigacions en dues setmanes, quan hagi gaudit de les vacances, segons notícia filtrada des dels jutjats.
(Agència EFEKLM)

14 comentaris :

  1. La bogería elevada a la màxima potència, molt bó.

    Petons.

    ResponElimina
  2. Realment aquest edifici sembla un símbol de la bogeria político-immobiliària que ha afectat el nostre país i rodalies.

    ResponElimina
  3. Era el símil que ens faltava, el de la casa de la burocràcia de l'Astèrix i Obèlix! Ja és ben bé això, no m'estranya que la gent acabés boja cada cop que havia de fer un tràmit! Ben trobat el relat!

    ResponElimina
  4. jo hi posaria la seu d'hisenda i les oficines del pp....a veure si algú s'estavella el cap baixant i pujant

    ResponElimina
  5. És que la burrocràcia deprimeix a qualsevol!! Boníssim, m'ha fet molt riure l'estil de la notícia i sobretot el nom del Servei per Trobar Feina Totduna! Original relat, humorístic i crític.

    ResponElimina
  6. Molt bon relat... una oficina sinistra que posa malalts a la gent... i no et pots escpaar corrents quan ja t'has aprimat el que volies? :D

    Abraçadetes, bonica.

    ResponElimina
  7. Quina gràcia!! És boníssim!! :-))

    El redactat, al més pur estil periodístic el fa millor encara... És ben bé per riure i, si aprofundim una mica, trobem coses tan reals!! la empresa propietat del cunyat... la burocràcia, el carregar-se-les sempre els usuaris, el Jutge que ja se'n farà càrrec quan torni de vacances i els propis funcionaris de Jutjats filtrant notícies :-DDD

    Tal com en XEXU, jo també he recordat l'Astèrix i l'Obèlix!!... I tal com la CARME, he pensat que, potser si s'hi va amb mesura, un perd uns quilets i després ja no cal que hi torni... encara podria ser útil :-DDDD

    ResponElimina
  8. Si fos real estaria molt bé, això de l'oficina per Trobar Feina Totduna...
    Aquesta casa, trobo que és perjudicial pel cos per això del cansament de pujar i baixar i sobretot, és un clar atemptat contra el cervell( qui en tingui) i seria una fàbrica de candidats, per entrar al laboratori d'experimentació d'en Freud...
    Petonets de bona nit.

    ResponElimina
  9. Molt bo! L'hauria de fer circular per la meva feina... esclar que ara, amb la tramitació electrònica, ni aprimar-nos podem! :)

    ResponElimina
  10. La burocràcia ja ho té això de fer-nos tornar bojos, però si a més les oficines són com aquesta casa ja val més deixar-ho còrrer. :-))
    Molt bon relat i molt ben escrit!!

    ResponElimina
  11. M'ha agradat sa lluna....ecos llunyans de Kafka i de Larra....jo li dic burrocràcia

    ResponElimina
  12. Moltíssimes GRÀCIES, a tots i a totes, per les vostres aportacions!!

    Opino, com tothom, que no ens agraden moltes coses que ja s'han fet "normals", tot i que ens fan el dia a dia més difícil.
    També he de dir que, aquest edifici imaginari, em vindria molt bé per aprimar-me una miqueta !! ;)

    Bessets i aferradetes!!

    ResponElimina
  13. No té cap mèrit! Això t'ho has copiat d'aquest món nostre! ;p
    I ara, fora conyes, m'ha encantat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) M'has enxampat!!

      Gràcies porquet!!

      Elimina

Benvinguts al racó!